Thursday, August 30, 2012

Amanda Quick - Lovitura de teatru

De cand cu bebele...tot ce pot sa fac este sa ma uit la seriale si sa citesc carti, si ce carti se pot citit mai repede in afara de romanele de dragoste?
Asa ca am timp sa citesc foarte multe...si cum mi-am cumparat o gramada...

Second Sight 2006, editura Lider 2007

http://gentianandreea.blogspot.ro/2012/04/amanda-quick.html


Coperta este din filmul Moulin Rouge cu Nicole Kidman si Ewan McGregor. Superb film.


Actiunea se petrece la sfarsitul domniei reginei Victoria.
Gabriel Jones si varul sau Caleb gasesc laboratorul secret al unui stramos de-al lor, alchimist. Cei 2 impreuna cu niste sateni muta relicvele la Casa Arcanului. Un om este ucis si caietul alchimistului este furat, dar cufarul in care era a ramas. Ventia Milton este angajata sa fotografieze relicvele gasite. Ea se hotareste sa-l seduca pe Gabriel. In seara respectiva atat Venetia cat si Gabriel vad 2 oameni prin padure. Fiecare are o putere speciala, Gabriel poate sa vada in intuneric si devine un predator, iar Venetia poate sa vada aura unei persoane.
Gabriel o ajuta sa fuga, iar el ramane.
Intoarsa la Bath, Venetia afla dintr-un ziar ca Gabriel a murit intr-un incendiu.
Cu banii pe care i-a primit pentru pozele respective, Venetia impreuna cu familia sa ( matusa Beatrice Sawyer, sora Amelia, 16 ani si fratele Edward, 10 ani ) se hotaresc sa se mute in Londra, iar cel mai bine pentru Venetia ar fi sa se recomande ca vaduva, si sa-si ia un nume. Ea doreste sa-si ia numele de Jones. Parintii lor au murit intr-un accident, iar Venetia trebuie sa aibe grija de ei.
Gabriel vedea un articol despre vaduva Jones, fotografa si isi da seama ca si criminalul ar putea sa-si imagineze ca este sotia lui Gabriel si ar putea sa aibe negativul de la poze.
Gabriel se intalneste cu Venetia si se muta in podul casei.
In cadrul unei expozitii Venetia gaseste cadavrul fotografului Harold Burton, rivalul ei.
Lordul Ackland o trimite pe Rosalind Fleming la Venetia ca sa o fotografieze. Venetia realizeaza ca Rosalind o uraste, dar nu stie de ce. Venetia si Gabriel cauta mai multe detalii despre Rosalind si ajung la clubul Janus, condusi de domnul Harrow, si discuta cu domnul Pierce.
Pana la urma Gabriel si Venetia descopera ca Harold Burton ii facea poze Venetiei si a fost angajat de cineva.
Gabriel primeste un bilet si se duce la Montrose sa afle ce a aflat. Acolo il gaseste pe Montrose legat, si este atacat de criminal. Criminalul scapa pana la urma.
Gabriel se hotareste sa-i mute pe toti in alta parte.
A doua zi ajung parintii lui Gabriel sa-si vada nora. Toti se muta in casa din oras a familei Jones.
Gabriel si Venetia il suspecteaza pe criminal a fi deghizat in lordul Ackland. Adevaratul lord era batran, senil si pe moarte, iar in ultimul timp lordul parea a se simti bine.
Gabriel intra in casa si cauta dovezi. Lordul o captureaza pe Venetia si ii spune ca numele lui adevarat este John Stilwell. Cei doi se lupta si un sarpe veninos il musca pe Stilwell.
Rosalind Fleming o prinde pe Venetia si incearca sa o hipnotizeze ca sa dea foc la atelier. Gabriel vine si o salveaza. Rosalind a baut rezultatul formulei alchimistului. Peste cateva zile afla ca s-a gasit trupul lui Rosalind in apa.
Cei doi se casatoresc in realitate.

Ca actiune se aseamana cu Meduza albastra / Inelul de adio / Meandre.

Este aceasi carte cu O aventura de o noapte, colectia de la Libertatea pentru femei.



Thursday, August 23, 2012

Amanda Quick - Nesocotita

Reckless - 1992

http://gentianandreea.blogspot.ro/2012/04/amanda-quick.html




Fata de ce am mai citit de ea, Nesocotita mi se pare diferit, poate si din cauza ca este printre primele romane pe care le-a scris. Mai citeam din carte si ma intrebam, dar cine a scris-o?!


Phoebe Layton il considera pe contele Gabriel Wylde ca pe un cavaler nobil si ii cere ajutorul in a descoperi cine l-a omorat pe prietenul sau Neil Baxter.
Gabriel vrea sa se razbune pe familia lui Phoebe pentru ce i-au facut acum 8 ani de zile. Gabriel a vrut sa fuga cu sora lui Phoebe, Meredith, dar au fost prinsi. Meredith s-a casatori cu cel pe care parintii l-au ales si este foarte fericita cu el, chiar daca la inceput nu a vrut.


Saturday, August 18, 2012

Loretta Chase - Seductie

Silk is for Seduction - 2011

Edward Noirot se casatoreste cu Catherine DeLucey. Ambii credeau ca se casatoresc cu cineva bogat. Cei doi se inteleg bine si au 3 fete, Marcelline, Sophia si Leonie. Marcelline fusese casatorita, dar sotul murise pe timpul holerei si avea o fata, Lucie ( Erroll ) in varsta de 6 ani.
Cele 3 fete au propria lor afacere, Casa Noirot de croitorie, dar clientele lor nu sunt bogate si din inalta societate.
Marcelline se duce in Franta ca sa-l convinga pe ducele de Clevedon, sa o accepte ca croitoreasa pentru viitoare ducesa de Clevedon, Clara Fairfax. Fratele Clarei, Harry Fairfax, conte de Longmore, prieten cu Clevedon il viziteaza si ii aduce aminte de promisiunea de a se casatori cu Clara.
Marcelline reuseste sa-i atraga atentia ducelui. 
Ea pleaca in graba din Franta, dar Clevedon o urmareste si ajung pe acelasi vapor. Lui Marcelline i se face rau, iar Clevedon are grija de ea.
Ajuns in Anglia, Clevedon o revede pe Clara si o duce la Casa Noirot.
Marcelline se angajeaza sa-i faca alte rochii Clarei.
Casa Noirot este distrusa in urma unui incendiu, iar Clevedon se hotareste sa le ajute pe cele 3 surori ducandu-le la el acasa.
Acolo lucreaza ca sa-i termine rochia Clarei. La petrecerea respectiva Clevedon reuseste sa o ceara in casatorie pe Clara, dar ea il refuza.
Clevedon o cere in casatorie si pe Marcelline, dar il refuza.
Clevedon ii gaseste o noua casa lui Marcelline.
Cei 2 raman impreuna pana la urma.




Wednesday, August 8, 2012

Lisa Kleypas - Iubeste-ma in fiecare seara

Lisa Kleypas - Iubeste-ma in fiecare seara

Se gaseste online

Lisa Kleypas - Iubeste-ma in zori

Lisa Kleypas - Iubeste-ma in zori

Se gaseste online

Lisa Kleypas - Secretul unei nopti de vara

Lisa Kleypas - Secretul unei nopti de vara
http://gentianandreea.blogspot.ro/2013/11/lisa-kleypas.html

Reprezinta prima parte din cele cinci carti din seria Wallflower.

Patru tinere isi fac debutul in inalta societate : Annabelle Peyton, Lilian si Daisy Bowman si Evangeline Jenner. Cele 4 tinere se imprietenesc si hotarasc sa se ajute sa-si gaseasca cate un sot, in ordinea varstei. Prima care trebuie sa-si gasesca un sot este Annabelle Peyton.


http://cartilepecareleamcitit.blogspot.ro/2012/07/lisa-kleypas.html

Cele 4 prietene alcatuiesc o lista de pretendenti.
Si reusesc sa fie invitate la resedinta Stony Cross Park a lordului Westcliff. Printre invitati este si Simon Hunt, prieten bun cu Westcliff, si cel care acum 2 ani ii imprumutase bani pentru bilete lui Annabelle si fratelui ei, Jeremy, si o sarutase.
Cel mai promitator pare a fi lordul Kendall, care este asaltat de fete nemaritate. Annabelle reuseste sa se faca placuta.
Cele 4 tinere joaca baseball in pantalonasi si sunt vazute de Westcliff si Simon.
Westcliff este atras de Lilian, desi o considera necioplita, iar Simon este atras de Annabelle, iar planul sau este sa o faca amanta lui.
Annabelle trebuie sa-si gaseasca un sot bogat neaparat, fiind ultimul sezon inainte de a implini varsta de 25 de ani. Annabelle si cu mama ei Philippa nu-si mai permit sa-i platesca scoala lui Jeremy.
Unele din datoriile familiei erau platite de Hodgeham, care avea o intelegere cu Philippa, dar o doreste pe Annabelle.
Annabelle este muscata de o vipera si trebuie sa stea la pat.
Cand Kendall se hotareste sa o ceara in casatorie, Annabelle, nu-l lasa sa termine si pleaca de langa el. Pe drum se intalneste cu Simon si cei doi se sarut. Lilian, Daisy, mama lor, Westcliff, Olivia si sotul ei ii surprind. Cei doi se casatoresc.
Intr-una din zile Simon o duce in vizita pe Annabelle la fabrica si atunci are loc un accident, un incediu. Annabell intra in fabrica dupa Simon. Westcliff o vede si intra si el sa-i ajute. Cei trei reusesc sa iasa teferi. Westcliff realizeaza ca Annabelle il iubeste pe Simon.

Se gaseste online sau COMANDA

Lisa Kleypas - Diavolul in iarna

Lisa Kleypas - Diavolul in iarna
Reprezinta cartea a treia din cele cinci din seria Wallflower

http://gentianandreea.blogspot.ro/2013/11/lisa-kleypas.html



Se gaseste online sau COMANDA