Wednesday, December 4, 2013

Fire de tricotat - Basarab

Eram la Victoriei, la Starbuck's, pe bdul Titulescu, si mai aveam o ora pana ajungeau fetele mele, asa ca ma tot gandeam eu ce sa fac cand mi-am adus aminte, ca citisem pe undeva ( lista de mercerii Red Heart ) ca pe Titulescu este o mercerie. Am cautat pe iPhone si mi-a zis ca este la bdul Titulescu nr 98, Viadra Sic. Eram eu la inceputul lui Titulescu, dar aveam timp, si Banu Manta era la o aruncatura de colt asa ca am pornit...nr 10, nr 20, nr 40 si ajungem aproape de Banu Manta la nr 68, la intersectie, imediat de intrarea pe podul Basarab prin Banu Manta. Si am traversat, am pastrat tot partea dreapta ( ca pe dreapta sunt numerele pare ), si am ajung pe strada Banu Manta, ma uit si merg in stanga...numerele incep sa scada la Banu Manta, pana ajunge din nou Titulescu, nr 70, 80, etc. Ajung pe la 96 mai mai sa trec cand vad...
Viandra Sic, si langa...inca o mercerie ( Yuppy !!! ).


Ma uit mai in fata si vad chiar si o statie de metrou !!! adica eu am mers pe jos degeaba?! nu, ca am facut miscare, cele 30 minute zilnice...


Viandra Chic
Ma uit la program era deschis pana la ora 15, ma uit la mobil era fara 5 minute, ma gandesc mai intru nu mai intru, oricum vazusem de afara ca au doar fire Red Heart. Deja eram obisnuita cu ideea asta ca si la Veteranilor tot la fel au. Dar o fata mi-a facut semn sa intru asa ca am intrat. Cealalta fata facea curat, se pregateau de plecare, dar tot m-au invitat sa intru, foarte dragutz din partea lor.
 Am intrebat daca aveau doar fire Red Heart si a zis ca da. I-am zis ca nu am mai lucrat cu ei, si a zis ca sunt poate cele mai une de pe piata, ca sunt din Germania. Asa o fi, nu stiu. Si am plecat.
UPDATE
Catania 11 lei, 50 gr
Crosete de la 0.65 pana la 2 mm, cred, pret 5 lei

Acelasi program, merceria de langa se numeste Romagel, si are multe fire dragutze, unele pe care nu le-am mai intalnit, altele pe care le stiam, Canguro si Alize.
Doamna care era acolo a fost foarte amabila, mi-a zis ca are si un catalog Alize daca doresc sa ma uit, ca poate sa-mi arate de aproape ce fir doresc. A zis ca mai pot sa stau, doar ca trebuie sa faca un pic curat. Era 15 cand intrasem eu. Am intrebat-o daca pot sa fac poze si m-a lasat.

Am intrebat de Alize amestec bumbac, nu-l mai aveau, nici amestec vascoza, si nici Alize Maxi Lana, dar aveau multe degrade Alize si nu numai.
UPDATE
Nu are Alize Diva, si Alize Bella


 si tesaturi...
 Canguro fir tip mohair ( Grande ) si nu numai...





 Alize Burcum Batik ( 100 % acril ), pe care l-am mai folosit...
Alize Lana Gold ( 49 % lana, 51 % acril )

No comments:

Post a Comment